Spel! een nieuwe pagina

Na een (helaas) mislukt commercieel avontuur met Spel!, begonnen we in april 1999 met een herstart van Ducosims huisblad. Martijn Faber was hoofdredacteur en samen met zijn redactie werd er een stevig fundament gelegd voor wat Spel! nu is. Martijn trad eind 2002 terug en werd opgevolgd door Han Heidema, toen al geen onbekende in de spellenwereld en iemand met veel contacten in binnen- en buitenland. 
 
In het afgelopen decennium heeft Spel! diverse uitvoeringen gekend en is er redelijk geĆ«xperimenteerd. Een tijd lang werd het op A5-formaat uitgebracht, later werd op het huidige A4 overgestapt. Bijna het hele decennium was de uitvoering zwart-wit, de laatste jaren wel met een kleurenkaft. En sinds de huidige jaargang verschijnt het zelfs helemaal in kleur.
 
Als we de jaren van Martijn Faber de kinderjaren van Spel! mogen noemen, dan heeft Han Spel! glansrijk door haar puberjaren geleid. Als resultaat van die puberteit is het een prachtig blad geworden, met een mooie inhoud en een goed lopende redactie. Een blad waar we met heel Ducosim apetrots op mogen zijn.
 
Zoals met alles in het leven is er een tijd van komen en gaan. Han heeft al een tijdje aangegeven dat hij graag weer wat meer tijd voor het spelen van spellen wil hebben, en wie zijn wij om hem dat te misgunnen. De zoektocht naar een geschikte opvolger is echter niet niks en was ook niet altijd even gemakkelijk. Ik kan nu echter met blijdschap zeggen dat die zoektocht geslaagd is.
 
Het Ducosimbestuur maakt hierbij bekend dat het Niek Ederveen heeft benoemd als opvolger van Han Heidema. Ook Niek is geen onbekende in de spellenwereld. Hij is al langere tijd vaste medewerker van Spel! als bordspelrecencent en beursverslaggever. Hij zal de laatste twee nummers van de lopende jaargang nauw betrokken worden bij de samenstelling van het blad en met ingang de achttiende jaargang wordt hij de nieuwe hoofdredacteur. Het Ducosim bestuur doet deze benoeming vol vertrouwen in Niek en in de toekomst van Spel!.
 
Nu Spel! volwassen is geworden onder de leiding van Martijn en Han, is het aan Niek om ons mooie blad verder te laten opbloeien. 
 
Maurice Strubel,
Voorzitter Ducosim

 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Vanwege het indrukwekkende aantal pogingen van hackers om een account te registreren op geautomatiseerde wijze, vragen we u vriendelijk om de onderstaande vraag te beantwoorden. Met excuses voor de overlast.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.