Welkom op de site van Ducosim, de Nederlandse spellenvereniging.

Het doel van de vereniging is om het spelen van spellen te promoten. Op deze site vind je informatie over de vereniging, over onze spellenbeurzen en wie is wie bij Ducosim. 

 
Ducosim Spellenbeurs

We organiseren 3 keer per jaar onze eigen Ducosim Spellenbeurs in Theater Flint in Amersfoort. De eerstvolgende beurs zal plaatsvinden op zaterdag 28 september 2019 van 10.00 tot 17.30 uur.

 

Extra lokale beurs in Leeuwarden

Zaterdag 6 juli gaan de poorten open voor de eerste editie van Speelwardendé beurs van 2019 in Noord-Nederland. Ducosim organiseert dit in samenwerking met UCP Leeuwarden. Of je van Magic houdt of KeyForge, Catan of Azul, X-Wing of Warhammer: alle kleuren en smaken van de spellenwereld zijn aanwezig en nodigen uit om mee te spelen! Naast vele demo’s van bekende speluitgevers zijn er een Magic the Gathering en een Wizard toernooi, een loterij en tal van verkopers om je inkopen te doen. Voor de sneupers is er een Bring & Buy stand en nieuwsgierigen die graag een uniek spel willen uitproberen, raden we het Spellenmaak Gilde aan. Wie zich op Speelwarden verveelt, heeft iets fout gedaan! (Let op! Op vertoon van je Ducosim Ledenpas kun je gratis naar binnen!)

De Nieuwe Spel! staat ook digitaal op de site!

Alleen leden kunnen deze digitale versie downloaden. Om lid te worden kun je hier terecht. 
Leden kunnen inloggen op de site via de login optie in het menu bovenaan. Heb je nog geen inlogcode? Stuur dan een e-mail naar secretaris@ducosim.nl met daarin je naam, de gebruikersnaam die je wilt gebruiken, je woonplaats en je lidmaatschapsnummer en eventueel het gewenste e-mail adres als dat afwijkt van het adres waarmee je stuurt. De secretaris maakt dan zo snel als praktisch mogelijk een account voor je aan. De mogelijkheid tot automatische zelf-registratie is om praktische redenen uitgezet.
De Spel! zelf vind je hier. 

Recentste SPEllenspektakeL SPEciaL

Speciale editie

De SPEllenspektakeL SPEciaL die door ons gemaakt is en uitgereikt is op het Spellenspektakel 2018, is voor iedereen online beschikbaar!